Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gađaj predsjednika

VIDEO: Obaminu sliku gađali cipelama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je američki predsjednik Barack Obama izbjegao 'atentat' u Philadelphiji gdje ga je nepoznata osoba pokušala pogoditi knjigom, njegova fotografija je u Tel Avivu nije bila te sreće.

Skupina izraelskih demonstratora cipelama, jajima i drugim predmetima gađala je Obaminu fotografiju ispred američke ambasade.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

'Prosvjedujemo zbog toga što je Obama objavio svoju fotografiju na kojoj drži noge na stolu dok telefonski razgovara s našim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Cipela na stolu je simbol prijezira i on na ovaj način šalje poruku kako prezire Izrael. On nas namjerno vrijeđa', objasnio je razog prosvjeda David Ish Shalom, jedan od organizatora prosvjeda iz organizacije Zionist Activism.

>> VIDEO: Obamu gađali knjigom u glavu, osiguranje ponovno zakazalo

Prosvjednici su se okupili ispred američke ambasade, pjevali tradicionalne pjesme, a u jednom trenutku su simultano gađali Obaminu fotografiju. Takav izraz protesta nije naišao na odobravanje pojedinih prolaznika koji su komentirali kako nije u redu da se na takav način izražava svoje negodovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene