Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barack Obama ostao je uglavnom ozbiljan tijekom nastupa u The Daily Showu Jona Stewarta, braneći postignute rezultate svoje administracije.


Nije se dao isprovocirati dok ga je domaćin izazivao zbog neostvarene velike 'promjene' koju je obećavao u predizbornoj kampanji 2008. godine.

Vezani članci Franka Batelić Pogledajte Frankin odabir kojim je sve iznenadila, u istoj je haljini uspjela očarati i cijelu Europu! Maja Šuput S Majina dekoltea nije lako skinuti pogled, a pažnju kradu i vrckavi detalji!

'Mi smo učinili jako puno od onoga o čemu smo govorili u kampanji i učinit ćemo još više', rekao je Obama, prvi predsjednik SAD-a koji je gostovao u Stewartovu programu.

>> Većina Amerikanaca ne očekuje reizbor Obame

Obama je također kazao kako se 'još događa puno dobrih stvari, ali su ljudi nezadovoljni'. Stewart, koji je bio blagonaklon ali ne i udvornički nastrojen prema gostu, rekao je da je u Obaminoj kandidaturi za predsjednika bilo 'drskosti', dok su neki od njegovih zakona 'bojažljivi', ističući da zakon o reformi zdravstva prve promjene donosi 2014.

Pokušaj privlačenja mladih

Obama je kazao da voli njegov 'show', ali se ne slaže s tom ocjenom o bojažljivosti donesenih zakona, posebno onoga o zdravstvenoj skrbi. Objasnio je da su od 60-ih godina svi zakoni koji su proširivali socijalna prava u SAD-u, poput zakona o socijalnoj skrbi i građanskim pravima crnaca, donošeni kao 'okviri za napredovanje', da bi postupno postali stupovima društvenog poretka, što očekuje i za reformu zdravstva.

Stewart ga je pitao i što je ostalo od njegova slogana 'Da, mi možemo!', interpretirajući ga kao: 'Da, mi možemo... ali'.

Obama je spremno odgovorio: 'Da, možemo ali to se neće dogoditi preko noći'. Neuobičajeni intervju sa Stewartom bio je dio Obaminih nastojanja da dopre do mlađih birača, koji su bili ključni za njegovu kampanju 2008., ali su prilično nezainteresirani za kongresne izbore 2. studenoga. (Hina)

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju