Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva policajca su ozlijeđena u sukobima sa studentima u Londonu.


Studenti prosvjeduju zbog povišenih školarina, a na ulice su izašli zbog povišenih školarina. U zahtjevima za smanjenjem istih, studenti su demolirali nekoliko autobusnih postaja te zapalili kontejnere sa smećem, a kako bi se situacija smirila, policija je na ulice izašla u punoj pripravnosti uključujući i jedinicu na konjima.

Vezani članci Baloni na vjetru Baloni i snažan vjetar nisu dobra kombinacija, vjetar ju je umalo otpuhao Zajednica ortodoksnih Židova u Londonu - 4 DNEVNIK.hr u epicentru pandemije: Škole ortodoksnih Židova otvorene unatoč zabranama, čuvaju ih zaštitari

>> London: Studenti upali u sjedište Konzervativne stranke

U intervenciji policije došlo je do sukoba s prosvjednicima, a uhićeno je na desetke studenata. Dva su policajca ozlijeđena, a londonske bolnice zaprimile su 11 osoba koje se žale na, uglavnom lakše, ozljede. Strahuje se da je broj ozlijeđenih puno veći jer se studenti nisu prijavljivali u bolnicama.

Prosvjedi su započeli mirno u krugovima sveučilišta koji su odlučili školarinu podići sve do 9 tisuća funti za godinu. No, kako je dan odmicao, dio prosvjednika je počeo s izgredima koji su kasnije prerasli u sukob s policijom.