Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta na reaktorima

VIDEO: Nove snimke pokazuju svu strahotu Fukushime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova video snimka iz Fukushime pokazuje koliko je zgrada reaktora nuklearne elektrane razorena potresom i tsunamijem.

TEPCO je pustio novi video koji jasno pokazuje štetu na reaktorima Fukuhime, koji je teško oštećen potresom i tsunamijem u ožujku te od tada iz njih istječe radijacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviša razina od 11 ožujka Zračenje u moru kraj Fokushime 4 385 puta veće od dozvoljene razine Slika nije dostupna Dio radnika nuklearke evakuiran Fukushima: Opet dim iznad reaktora 2 i 3

Snimka pokazuje zgradu reaktora, oštećene zidove i krov koji je u većini dijelova progutala vatra. Inženjeri pumpaju čistu vodu u bazene unutar reaktora kako bi zaustavili daljnje zagrijavanje generatora te omogućili da voda normalno cirkulira.

>> TEPCO: Još radimo na planu za krizu u Fukushimi

>> 'Japan pretjeruje s opisom razmjera katastrofe zbog osiguranja'

Japanska nuklearna agencija je izvijestila kako je potreban novi plan za hlađenje reaktora 2. smještenog 240 km od Tokija zbog velike količine radioaktivne vode te provođenje testova kako bi se utvrdilo je li radijacija s nuklearnih rešetki uklonjena.

Agencija je dodala da postoji velika vjerojatnost da je u jedinici reaktora nastala rupa.  Inženjeri su zabrinuti te sumnjaju da su u potresu oštećeni i spremnici goriva koji bi također mogli širiti radijaciju. Japanska nuklearna katastrofa izjednačena je s onom u Černobilu 1986. godine. Procjenjuje se da je nastala materijalna šteta od 300 bilijuna dolara, čime je japanska postala najskuplje kriza u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene