Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijani ne odustaju

VIDEO: Noćni prosvjed protiv odlagališta smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici talijanskog gradića Terzigno noćnom su prosvjednom šetnjom još jednom protestirali protiv otvaranja velikog odlagališta smeća u blizini njihovih kuća.

Oko dvije tisuća ljudi je pješačilo oko sedam kilometara između drevnog, uništenog grada Pompeii i Terzigna. Noseći maske i uzvikujući slogane, stanovnici ovog južnotalijanskog gradića izrazili su zabrinutost za svoju budućnost. 'Imam četvoro unučadi i pitam se gdje će oni odrasti? Hoće li morati odrasti u smeću? Mi plaćamo porez, a nećemo imati pravo ni na čisti zrak. Političarima su puna usta okoliša i prirode, a rade ovakve stvari. Političari nisu samo lažovi već hrpa kriminalaca', riječi su Frabca Zavettia, jednog od prosvjednika.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Sao Paulou Bijesni su VIDEO Tisuće nezadovoljne kaznenom istragom protiv bivšeg predsjednika: Sumnja se da je orkestrirao pokušaj državnog udara Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

>> Prosvjedi u Napulju zbog novih odlagališta smeća

>> Najveća brana na svijetu zatrpana smećem

Stanovnici Terzigna već danima ne dopuštaju odvoz kontejnera smeća na planirani deponij. Posljednjih dana zapaljeno je osam kamiona koji odvoze smeće, a sve je prošlo bez većih ekscesa. Stanovnici su ustrajni u svojim zahtjevima, a mnogi se slažu kako bi do sukoba s policijom moglo doći ukoliko bi vlada na silu pokušala odvesti smeće na planirani deponij.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene