Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki dan nove tri tone

Najveća brana na svijetu zatrpana smećem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineskoj brani Tri kanjona na rijeci Jangce, najvećoj na svijetu, prijeti zakrčenje nagomilanim tonama otpadaka, izvijestio je službeni tisak.

Otpatci su mjestimice tako kompaktni da se po površini može hodati, piše China Daily. Oko brane se svakodnevno skupi blizu tri tone otpada, ali zbog nedostatka osoblja i opreme dolazi do opasnih akumulacija nečistoća. Poplave, koje su slijedile nakon obilnih kiša, ubrzale su gomilanje smeća.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!" Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

'Velike količine otpadaka oko brane mogle bi zakrčiti otjecanje vode iz brana Tri kanjona', rekao je jedan dužnosnik tvrtke Kineske korporacije Tri kanjona, koja vodi branu. Blizu 150 milijuna ljudi živi uzvodno od brane i oni kućni otpad bacaju izravno u rijeku jer ne postoji odgovarajući sustav odvoza smeća, piše list.

Oko 10 milijuna juana ili 1,5 milijuna dolara potroši se svake godine za čišćenje brane. Gradnja faraonske brane Tri Kanjona završena je 2008. Visoka je 185 metara i ima kapacitet zadržavanja više od 39 milijardi kubičnih metara vode.

>> Zbog brane Tri kanjona iselit će se 1,4 milijuna kineza

Taj najveći generator električne energije na svijetu posljednjih godina se dovodi u pitanje zbog ekoloških problema te zbog raseljavanja stanovništva koje je izazvao. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene