Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimke otkrile lopove

VIDEO Nevjerojatna snimka: Ovo su pljačkaši koji su odnijeli 600 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopovi su se maskirali u radnike gradske čistoće a tako su tijekom uskrsnih blagdana dva puta ulazili i izlazili iz draguljarnice!

Policija je objavila fotografije trojice lopova koji su izveli nevjerojatnu pljačku u draguljarnici Hatton Garden iz koje su tijekom uskršnjih blagdana odnijeli 60 milijuna funti, odnosno oko 600 milijuna kuna, u nakitu i novcu.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Krađa u Jastrebarskom - 3 Donosi Dnevnik Nove TV VIDEO Pogledajte snimku spektakularne krađe u Jastrebarskom: U 120 sekundi nestalo 150 tisuća eura

Premda je najprije bilo rečeno da su lopovi poskidali sve nadzorne kamere, nešto je ipak ostalo zabilježeno, a Daily Mirror objavio je i video snimku pljačkaša u trajanju od 17 minuta. Neki od njih imali su fluorescentne prsluke i jakne, kacige, maske za prašinu i nosili su kutije s alatom i velike putne torbe. Britanski mediji nadjenuli su im i imena: Mr. Strong - Snažni, Mr. Gent - Nježni, Mr. Ginger -  Riđi, Mr. Tall - Visoki, Mr. Old - Stari i Mr. Montana.

Na snimci se vide šestorica muškaraca koji su u bijelom automobilu došli do Hatton Gardena, a najveća tragedija ove pljačke je činjenica da su dva puta dolazili i odlazili! I to kroz stražnja vrata, kako je otkrio šef istražiteljskog tima Paul Johnson a prenosi Sky News.

'Lopovi su bili izuzetno smioni. Prvi puta su ušli u draguljarnicu u četvrtak, 2. travnja, u 20.19 sati, a otišli su iduće jutro u 8.12 sati. Onda su se vratili u subotu 4. travnja oko 22.17 da bi otišli u nedjelju ujutro u 6.44 sati', kazao je Johnson.

Otkriveni detalji: Ovako su lopovi 'digli' nakit vrijedan 2 milijarde kuna

Prema njegovim riječima, pregledavaju se snimke nadzornih kamera u okolici Hatton Gardena, a isto tako, policija istražuje i zašto nitko nije reagirao na poziv zaštitarske tvrtke da se oglasio alarm. Nitko od policajaca, naime, nije reagirao. Bar ne do utorka ujutro, kada je pljačka otkrivena!

Prva faza pljačke započela je u spomenuti četvrtak. U tom je trenutku, četiri minute nakon što su radnici zaključali zgradu, koja je trebala ostati zatvorena tijekom praznika, viđen jedan muškarac kako silazi prema trezoru. Nedugo potom vide se još trojica kako iz bijelog auta iznose, a zatim guraju kante za smeće u zgradu.

Sljedećeg jutra oko 8 sati trojac je viđen kako međusobno razgovara, a zatim trpa stvari u kombi i odlazi u nepoznato.

Vratili su se u subotu navečer. U 21.17 Riđi ulazi u zgradu i silazi do trezora. Sat vremena kasnije dolaze još dvojica muškaraca.

Na Uskrs u 6.10 banditi su 20 minuta vadili torbe iz trezora pune dragulja, trpali su ih u kante za smeće, koje su zatim odvezli do kombija kojim su pobjegli.

U utorak, prvog sljedećeg radnog dana, jedan od zaposlenika primijetio je da je netko provalio.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene