Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve slabija nada

VIDEO: Nema znakova života u rudniku u Novom Zelandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamera koju su spasitelji poslali u unutrašnjost rudnika u Novom Zelandu nije pronašla znakove života.

Kamera je uspjela zaviriti u dio gdje je postojao protok svježeg zraka, a gdje su se preživjeli rudari mogli skloniti, no nažalost, to se nije dogodilo. Od eksplozije metana do koje je došlo prije pet dana, spasitelji nisu uspjeli doprijeti do stradalih rudara te zbog opasnosti od plinova i druge eksplozije, nisu u mogućnosti poslati spasilačke ekipe unutar rudnika.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Izolirana regija Novog Zelanda Odgođeno spašavanje 29 rudara zbog straha od novih eksplozija

>> Novi Zeland: U rudniku zatočen tinejdžer i to na prvi radni dan

U javnost je izašla snimka eksplozije videonadzornih kamera ispred okna rudnika. Snimka traje čak 52 sekunde te dokazuje jačinu eksplozije do koje je došlo dva i pol kilometra od površine.

No, ekipe na mjestu događaja ne posustaju i još imaju nade da je netko preživio katastrofu. 'Postoji mogućnost da je netko preživio, mislim da ih nećemo pronaći svih 29 kako sjede i čekaju, no eventualni spas ovisi o mjestu gdje su se nalazili u trenutku eksplozije kao i o konstrukciji tla oko njih', kazao je za New Zealand Herald šef rudnika Peter Whittal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene