Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kamera koju su spasitelji poslali u unutrašnjost rudnika u Novom Zelandu nije pronašla znakove života.


Kamera je uspjela zaviriti u dio gdje je postojao protok svježeg zraka, a gdje su se preživjeli rudari mogli skloniti, no nažalost, to se nije dogodilo. Od eksplozije metana do koje je došlo prije pet dana, spasitelji nisu uspjeli doprijeti do stradalih rudara te zbog opasnosti od plinova i druge eksplozije, nisu u mogućnosti poslati spasilačke ekipe unutar rudnika.

>> Novi Zeland: U rudniku zatočen tinejdžer i to na prvi radni dan

Vezani članci Krešmir Kuk, seizmolog Nakon jutrošnjeg potresa seizmolog pojašnjava: "Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca" Slika nije dostupna Drama u novozelandskom rudniku ušla u četvrti dan

U javnost je izašla snimka eksplozije videonadzornih kamera ispred okna rudnika. Snimka traje čak 52 sekunde te dokazuje jačinu eksplozije do koje je došlo dva i pol kilometra od površine.

No, ekipe na mjestu događaja ne posustaju i još imaju nade da je netko preživio katastrofu. 'Postoji mogućnost da je netko preživio, mislim da ih nećemo pronaći svih 29 kako sjede i čekaju, no eventualni spas ovisi o mjestu gdje su se nalazili u trenutku eksplozije kao i o konstrukciji tla oko njih', kazao je za New Zealand Herald šef rudnika Peter Whittal.