Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Snimljeno satelitom

VIDEO NASA objavila video koji pruža pogled u srce super tajfuna Hagupita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od siječnja do danas zapadno područje Tihog oceana proizvelo je čak 22 oluje s imenom. Najnovija je super tajfun Hagupit, koji je pogodio područje Filipina, a NASA je sad objavila i video 3D presjeka samog super tajfuna.

NASA-in video ne pokazuje samo strukturu oluje, već i spektar od zelene do crvene boje koji prikazuje količinu vlage u oblacima. Vlaga u oblacima je važna jer znanstvenicima govori koliko energije određena oluja ima, a prognostičarima omogućava predviđanja količine oborina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjetrovi više od 200 kmh Tajfun Hagupit odnosi kuće i živote Slika nije dostupna Mega oluja FOTO Ovako je najveći tajfun na svijetu izgledao 36.000 km visine

Video kojeg je NASA objavila sadrži podatke dvaju satelita dobivene mikrovalnim mjerenjima korz oblake, koja dodaju sve oborine na koja naiđu u ukupno gustoću vlage na zadanom području. Tu je još i snimanje radarom na dvije frekvencije svih vodenih kapi u oblacima, što rezultira 3D slikom strukture oblaka, prenosi Wired.

Tajfun Hagupit odnosi kuće i živote

Super tajfun Hagupit pogodio je Filipine 6. prosinca, s maksimalnim udarima vjetra od 280 kilometara na sat. Iza sebe je ostavio 27 poginulih te uništenih na desetke tisuća domova.

Trenutno je Hagupit oslabio i spušten je u kategoriju tropske oluje s naletima vjetra od 112 kilometara na sat, a trebao bi stići do Vijetnama između 15. i 16. prosinca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene