Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetrovi više od 200 kmh

Tajfun Hagupit odnosi kuće i živote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajfun Hagupit, najsnažniji koji je pogodio Filipine ove godine, u nedjelju je harao istokom arhipelaga, uz jaku kišu i vjetar jačine više od 200 kilometara na sat koji je trgao krovove, električne kablove i drveće.

Najmanje tri osobe poginule su a dvije ozlijeđene kako se tajfun kretao istočnim i središnjim dijelom Filipina. Evakuirano je milijun i 200 tisuća ljudi. Žena od 75 godina utopila se u gradu Catarmanu u pokrajini Northern Samar gdje je tajfun Hagupit prvo stigao do kopna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimljeno satelitom VIDEO NASA objavila video koji pruža pogled u srce super tajfuna Hagupita Slika nije dostupna 50 milijuna ljudi na 'ranjivom' području Izvedena jedna od najvećih mirnodopskih evakuacija u povijesti

Djevojka je preminula od visoke temperature u centru za evakuaciju u pokrajini Iloilo dok je još jedna osoba poginula u centralnoj pokrajini Cebu. Dvije osobe ozlijeđene su u obližnjoj pokrajini Negros Oriental kad je na njihov tricikl palo stablo.

Izvedena jedna od najvećih mirnodopskih evakuacija u povijesti

Oluja koja je došla s Tihog oceana počela je udarati na ribarska sela otoka Samar u subotu navečer a trebala bi zahvatiti više od polovice arhipelaga, među kojima središnja i istočna područja već opustošena prije godinu dana u super-tajfunu Haiyan.

"Brojne kuće, posebno na obali, odnio je snažan vjetar", kazala je Stephany Uy-Tan, gradonačelnica Catbalogana, velikog grada u Samaru. "Stabla i električne žice su na tlu, krovovi iščupani te bilježimo poplave", dodala je ona. Tajfun je u dijelovima arhipelaga već izavao i poplave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene