Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživaju u ratu

VIDEO Nakon četnika u Ukrajini, evo tko je 'hit' u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da neki muškarci s Balkana rado idu u rat gdje god treba, pokazuju nam razni primjeri. Nedavno smo imali primjer četnika koji su snimljeni u Ukrajini, a sada imamo islamiste iz BiH u Iraku.

Među ekstremistima grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) koji prethodnih dana haraju Irakom sijući smrt na svakom koraku nalaze se i bosanske vehabije, za koje se pretpostavlja da su iz svoje zemlje otišli u džihad u Siriju.

To prikazuje i snimka iz Iraka objavljena na video portalu LiveLeak na kojoj se vidi kako bosanski vojnici patroliraju jednim vojnim vozilom.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

VIDEO Tisuće vojnika u službi moćnog svećenika - Da, i to postoji!

Pretpostavlja se kako se vehabije voze zaplijenjenim vozilom nakon nedavne ofenzive ISIL-a, radikalnog pokreta, krvoločnijeg i od al-Quaide, koji je svakim danom sve bliži Bagdadu iako mu iračke vojne snage pružaju velik otpor, piše srpski Kurir.

Ovaj video se pojavio samo dan nakon što su teroristi ISIL-a putem interneta pozvali nove članove da im se pridruže u svetoj borbi. Naime, mladi Britanci, sada ratnici ISIL-a, započeli su svoj poziv rečenicom: 'Svakako ćete umrijeti', a zatim objasnili da je pridruživanje ISIL-u spas jer oslobađa od stresa i depresije koji su tipični za život na Zapadu. Za kratko vrijeme taj video je postao izuzetno popularan, a ubrzo su u ISIL počele stizati i poruke podrške sa svih strana svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene