Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Najmanje 32 mrtvih u odronu kamenja na autobus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 32 osobe, uključujući i djecu, poginule su u Meksiku kada je autobus kojim su putovali zatrpalo kamenje. Pretpostavlja se da je u autobusu bilo do 60 osoba.

Autobus je u srijedu vozio planinskom cestom prema gradu Tehuacanu kada ga je zatrpalo kamenje koje se nakon obilnih kiša odronilo s planine. Nije poznato koliko se osoba točno nalazilo u autobusu, no svjedoci kažu da je bio pun. pretpostavlja se da se ukrcalo između 40 i 60 osoba, uključujući i grupu školske djece i učitelja. 

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Slika nije dostupna Kina: Odron zatrpao autobus, za 29 osoba malo nade

Stotine spasioca noć su proveli otkopavajući blato i kamenje kako bi doprli do autobusa. Do sada otkopali 32 tijela, uključujući i četvero djece, no nadaju se kako će ipak pronaći preživjele. Do sada je identificirano 30 žrtava.

Svjedok nesreće Mario Jimenez, vozio se iza autobusa kada ga je zatrpalo kamenje. 

"Kamenje je palo prvo, a tada i blato", rekao je Jimenez za lokalni radio.

Stanovnici obližnjeg sela Zacacuapana kažu da su čuli odron. Većina je poznavala mnoge od žrtava. 

"Sišli smo dolje, no sve je bilo pokriveno zemljom i kamenjem. Shvatili smo da se nešto dogodilo jer autobus nije stigao u selo", rekao je uzgajivač kave Benito Cortes. 

Guverner Mario Marin obećao je da će država platiti troškove pogreba i osigurati stipendije za djecu poginulih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene