Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa u Kini

VIDEO: Muškarac se utapao u nafti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon eksplozije koja se dogodila na naftovodu u kineskim vodama, Kinezi pokušavaju spriječiti istjecanje nafte u međunarodne vode.

Grupe za zaštitu okoliša pokušavaju utvrditi jesu li razmjeri katastrofe veći od onoga o čemu su izvijestile vlasti. U međuvremenu, sirova nafta nastavlja istjecati u Žuto more, kod prometne sjeveroistočne luke Dalian, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kraj Družbe Putin zatvorio pipu: Zaustavljen je dotok nafte iz Rusije prema Poljskoj Slika nije dostupna Eksplozija naftne platforme Godišnjica katastrofe: 'Bila je to najgora godina našeg života'

>> Kina zatvorila naftnu luku nakon izlijevanja nafte u more

Kineske vlasti su priopćile da se mrlja proširila na 180 kvadratnih kilometara. Uzrok eksplozije još nije poznat. Sada je pred Kinezima izazov čišćenja nafte s obale Daliana. Tamošnji Greenpeace snimio je nekoliko fotografija na kojima se vidi spašavanje muškarca prekrivenog naftom iz mora.

Kineska novinska agencija Xinhua izvijestila je kako se 25-godišnji vatrogasac Zhang Liang utopio nakon što ga je tijekom gašenja požara u more odnio veliki val. Slično se dogodilo još jednom muškarcu, ali on je spašen, no nije poznato radi li se o muškarcu s fotografije Greenpeaca. Oni pak tvrde da još nije poznato koliki će utjecaj ova katastrofa imati na okoliš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene