Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna ekološka katastrofa

Kina zatvorila naftnu luku nakon izlijevanja nafte u more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je zatvorila naftnu luku Dalian Xingang na sjeveroistoku zemlje nakon dviju eksplozija u postrojenju naftovoda koje su prouzročile izlijevanje nafte u more, izjavio je jedan od direktora naftne tvrtke.

Stotine vatrogasaca više od 15 sati gasile su požar koji je izbio nakon što je eksplodirala cijev prilikom transporta nafte iz broda u spremnik, a nakon toga se dogodila eksplozija i u obližnjem postrojenju. Vlasti za sigurnost mora bore se s naftnom mrljom velikom oko 50 četvornih kilometara, javili su državni mediji.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Rafinerija nafte Rijeka - 2 gotovi radovi Riječka rafinerija pokrenula puno proizvodnju goriva nakon šest mjeseci

Državna naftna tvrtka PetroChina, koja upravlja dvjema rafinerijama u Dalianu, napravila je plan za takav slučaj kako bi prebrodila sedmodnevno zatvaranje glavne naftne luke koja redovno prima strane naftne tankere, a također je jedna od glavnih izvoznih luka za benzin i dizel. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene