Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugasiti svjetla na sat vremena tijekom jednog dana za očuvanje Zemlje i to u 134 zemlje veliki je poduhvat. Svjetska ekološka akcija 'Sat za Zemlju' ugasila je prvo svjetla u Australiji.


Između 20:30 i 21:30 sati po lokalnom vremenu svijetla su ugasili brojni stanovnici u svojim kućama, ali i poslovne zgrade.

Vezani članci SE Marići Za zelenu Hrvatsku: Ulaganja zbog kojih uspješno pratimo Europski zeleni plan, u pogon uskoro idu još dvije sunčane elektrane Zero Waste Kako spriječiti galopirajuću katastrofu: Pet jednostavnih koraka kojima možemo pomoći našem jedinom domu

Cilj misije je, kako stoji na internetskoj stranici inicijatora, 'zaustaviti uništavanje zemljinog okoliša i izgraditi budućnost u kojoj će ljudi živjeti u skladu sa prirodom', piše Reuters.

>> Dan planeta Zemlje: 'Milijarda zelenih djela'

'U samo pet godina inicijativa je značajno narasla. 134 zemlje sudjeluju. Nije važna ni rasa, ni religija, ni geografske granice', rekao je Andy Ridley, suosnivač inicijative. 'To je jedan sat u danu, jednom na godinu', dodao je.

Inicijativi se pridružila i Hrvatska, koju se također poziva na gašenje svjetala između 20.30 i 21.30 za svima nam zajednički i jedan jedini dom.