Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na floridskoj plaži morski pas je napao i usmrtio 38-godišnjeg surfera Stephena Schafera. U zadnjih pet godina na Floridi ovo je prvi fatalni napad morskog predatora.


Floridske vlasti kažu kako je moguće da je surfera napalo nekoliko morskih pasa par milja od obale, na plaži Stuart Beach nedaleko od Miamija, piše APTN. Spasioc Daniel Lund kaže da je primijetio surfera s nadzornog tornja. 'Plutao je na dasci. Otplivao sam do njega i zatekao strašan prizor. More je bilo krvavo, a surfer je jedva izgovorio da su ga napao morski pas', ispričao je spasitelj.

Dodao je kako je vidio dvije do tri sjene morskih pasa kako kruže oko daske za surfanje. Nesretni 38-godišnjak dobio je ugriz u bedro i u ruku te iskrvario. Iako mu je liječnička pomoć pružena odmah na plaži, nije mu bilo pomoći. Vlasti istražuju koja je vrsta morskog psa napala surfera. Floridska plaža u četvrtak je ponovno bila otvorena.
 

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Mjesto napada u Kini, ilustracija Najmanje petero ubijenih i 15 ranjenih u napadu nožem: Napadač uhićen na mjestu događaja