Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Sutra škole nema, u Gazi više djece nema", šokantan je stih kojeg je pjevalo veliko mnoštvo Izraelaca u Tel Avivu. Sve je snimljeno kamerom, a video se pojavio i na YouTubeu.


Od 8. srpnja do danas preko 1.100 ljudi u Gazi je izgubilo živote, a među njima je bilo i mnoštvo djece. Protekle subote, 26. srpnja, snimljen je video u kojem mnoštvo Izraelaca ogrnutih zastavama u Tel Avivu izvikuju parole i pjevaju. Ono što su pjevali, teško je okarakterizirati riječima.

VIDEO Izraelski tenk pogodio skladište nafte u Gazi

Vezani članci Marija Šekerija Što kažete na Marijin nastup: "Na audiciji si bila Marica pekarica, a sada si se vratila kao carica Marica" Slika nije dostupna Erdogan Izraelcima: Psujete Hitlera, a gori ste od njega!

Daily Mail prenosi da se radi o pristašama ekstremne desnice u Izraelu, koji slave smrt palestinske djece. Video je na YouTube postavio izraelski novinar. Video ima titlove na engleskom, a dio u kojem pjevaju o palestinskoj djeci počinje na u 50-oj sekundi videa.

Stradanja djece u Gazi

Najmanje je 239 djece, 173 dječaka i 82 djevojčice, starih između tri mjeseca i 17 godina, ubijeno tijekom tri tjedna raketnih i topničkih napada u Pojasu Gaze, objavio je u utorak UNICEF.

To uključuje i 166 djece stare do 12 godina, istaknuo je UN-ov međunarodni fond za djecu (United Nations International Children's Emergency Fund).

Objavljeni broj odnosi se na bilancu dječjih žrtava u Gazi prikupljenu do utorka rano poslijepodne, a agencija ističe da još nije moguće provjeriti podatak o još desetero djece poginule kasnije u utorak.

U Izraelu je pak najmanje šestero djece, tri dječaka i tri djevojčice od kojih najmlađe ima tri mjeseca, ranjeno u raketnim i topničkim napadima iz Gaze.

Po podacima Ujedinjenih naroda više od 200.000 Palestinaca u Pojasu Gaze potražilo je zaštitu u 85 objekata UN-a.

Glasnogovornik Chris Gunness opisuje povećanje broja raseljenih osoba, koji je porastao za oko 30.000 od prekida primirja, kao veliki val.

Broj Palestinaca koji traže utočište u UN-ovim objektima sada iznosi više od 10 posto ukupne populacije ove palestinske enklave. (Hina/B.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook