Mao Sheng
Mao Sheng Foto: Screenshot / TikTok

Zbog svojeg mladolikog izgleda jedan 27-godišnji muškarac suočen je s odbijenicama na razgovorima za posao. Nekoliko tvrtki ga je odbilo jer su sumnjali da radi kao vladin agent kako bi razotkrio koje tvrtke zlorabe zakone o dječjem radu.


Kinez Mao Sheng iz pokrajine Guangdong je 27-godišnjak koji dobiva odbijenice tijekom potrage za poslom zato što izgleda kao 12-godišnjak. Jedini u obitelji može raditi nakon što je njegov otac nedavno imao infarkt.

Podijelio je i svoje iskustvo u kojem govori kako su se on i njegov prijatelj jednom prijavili za posao u istoj tvornici, ali je upravitelj odlučio zaposliti samo njegova prijatelja.

Sheng vjeruje da ga odbijaju jer misle da radi kao vladin agent kako bi razotkrio koje tvrtke zlorabe zakone o dječjem radu. Čak je i objavio video na TikToku u kojem pokazuje osobnu iskaznicu i dokaz da je rođen 1995. godine, piše NextShark.

  Ilustracija Objavljeni podaci o primanjima vodećih ljudi Holdinga: Jedan direktor ima veću plaću od predsjednika Uprave

Video je postao viralan s više od 68.000 pregleda, a dobio je i nekoliko ponuda za posao. Na koncu se i zaposlio te se nada da će naći djevojku i osnovati obitelj.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju