Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepažnja u bolnici

VIDEO: Bolničarka slučajno pacijentu ugasila aparate za održavanje života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska medicinska sestra Violetta Aylward slučajno je ugasila uređaj koji je pacijenta održavao na životu i prouzrokovala mu ozbiljno oštećenje mozga zbog kojeg je pacijent ostao na mentalnoj razini malog djeteta.

Kamera koju je pacijent u dogovoru s obitelji postavio u sobu pokazala je kako medicinska sestra isključuje aparat nakon kojeg se upalio alarm. Nakon dolaska pomoći ustanovljeno je da je ugašen aparat kojim se pacijent održavao na životu, a medicinska sestra se uspaničila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Ilustracija Zabrinjavajući deficit Teška situacija u europskoj državi: "Ako se ovako nastavi, bolnice će morati zatvoriti odjele"

U takvoj situaciji nije znala ponovo pokrenuti aparat niti pružiti adekvatnu pomoć priručnim pomagalima pa je pacijent ponovno priključen na aparat tek 21 minutu nakon gašenja i to kada su došli drugi bolničari.

>> Kirurg 'zabunom' umjesto ciste odrezao cijeli testis

Inače, pacijent, 37-godišnji Jamie Merrett, doživio je prometnu nesreću 2002. godine i od tada je nepokretan, u kolicima. Merrettova obitelj je kameru postavila u sobu i povezala se na nju preko interneta jer se Jamie brinuo kako ne dobiva adekvatnu pomoć.

Snimke seste uhvaćene na djelu pogledajte OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene