Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u odsutnosti

Kirurg 'zabunom' umjesto ciste odrezao cijeli testis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijent je ostao bez testisa tijekom operacije nakon što mu ga je kirurg slučajno odrezao.

Dr. Sulieman Al Hourani je trebao odstraniti cistu na pacijentovom desnom testisu, no umjesto toga 'zabunom' mu je odstranio cijeli testis. Dr. Al Hourani, koji je radio kao kirurg u bolnici Fairfield General u Buryju, optužen je za tu pogrešku, ali čekaju ga i druge optužnice jer je sedative ubrizgavao sebi umjesto pacijentima i krao je tablete. On sada svoju struku obavlja u Jordanu, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo" Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni"

Sud je odlučio nastaviti ročište u njegovoj odsutnosti. Pacijent je na sudu imenovan 'Pacijentom A' i rečeno je da je taj dan 2007. godine bio prvi pacijent te da je imao dokumentaciju na kojoj je jasno pisalo da je potreban zahvat otklanjanja ciste na desnom testisu. Doktor je navodno odstranio testis u trenutku kada se sestra, koja mu je asistirala, okrenula dohvatiti instrument. Nakon tog incidenta doktor je dobio otkaz.

Taj incident mu nije jedini, jednom prilikom pacijentu je trebao dati 10 miligrama jakog sedativa. Međutim, pacijent je od svojih 10 miligrama dobio samo osam. Preostala dva je dr. Al Hourani ubrizgao sebi. Njegovi kolege ispričali su kako je taj dan teturao hodnicima i da su ga na kraju našli u dubokom snu u spremištu. Tada je rekao da je to najgora stvar koju je učinio i da se srami svog postupka. Nije poznato kako je komentirao zabunu s uklanjanjem testisa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene