Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Terasom restorana u samom središtu Pekinga letjele su cigle, stolci, stolovi i još štošta. Sukobili su se tibetanski prodavači sa štandova te radnici restorana.


U samom središtu Pekinga u nedjelju je izbila žestoka tučnjava između radnika jednog restorana i tibetanskih prodavača na obližnjim štandovima. Prema informacijama Reutersa, policija je navodno Tibetancima zabranila prodaju ispred restorana, što ih je poprilično razljutilo.

>> Hvar: Potukli se pa pali zajedno s balkonom!

Vezani članci Hitne službe, ilustracija Masovna tučnjava migranata u Mostaru: Noževima izboli Marokanca, liječnici mu se bore za život Cjenik u saborskom restoranu Istražili smo zašto su cijene hrane u Saboru niske i zašto nisu u sustavu fiskalizacije

Počeli su bacati sve što im je došlo pod ruku - kamenje, cigle, stolce i stolove. U konačnici je bilo krvavih glava, ali službenih informacija o broju ozlijeđenih i težini ozljeda nema.

Snimku tučnjave zabilježio je Ai Weiwei, jedan od najpoznatijih kineskih suvremenih umjetnika, koji je dizajnirao i pekinški olimpijski stadion da bi nedugo nakon toga ušao u sukob s komunističkim režimom, zbog čega je neko vrijeme bio lišen slobode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook