Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruki samoubilački napad

VIDEO Masakr u biljar klubu, smaknute 92 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaški su napadi u Pakistanu relativno učestali, no samoubilački desant poput ovoga na biljarski klub u Quetti ne pamti se mjesecima.

U nizu bombaških napada u Pakistanu u četvrtak su ubijene najmanje 92 osobe, od čega 81 u zgradi u kojoj se često okupljaju pripadnici šijitske manjine u Quetti, glavnom gradu trusne pokrajine Balučistan, čije su vlasti u petak proglasile trodnevnu žalost.

Većina žrtava zabilježena je u dvostrukom samoubilačkom napadu u vrlo posjećenom biljar klubu u šijitskoj četvrti Quette, gdje je 81 osoba poginula, a više od 120 ih je ranjeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

>> Indijski i pakistanski vojnici pucali jedni na druge, ubijen Pakistanac

Ranije je u eksploziji podmetnute bombe na tržnici ubijeno 11 ljudi, a 27 ih je ranjeno. Meta bombaških napada bila je šijitska četvrt a odgovornost je preuzela sunitska ekstremistička skupina Lashkar-e-Jhangvi.

Glasnogovornik druge militantne skupine, Ujedinjene vojske Balocha, preuzeo je odgovornost za napad na tržnici.

Balučistan, siromašna pakistanska pokrajina koja graniči s Iranom i Afganistanom, zahvaćena je separatističkom pobunom i sektaškim borbama između sunita i šijita.

Talibani i naoružane skupine koje ih podupiru također izvode napade u toj pokrajini, posebno duž granice s Afganistanom. Pakistanska vojska godinama vodi kampanju protiv tih militantnih skupina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene