Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarni incident na granici

VIDEO Mađarski provokator razljutio slovenskog policajca tako da je počeo PSOVATI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski provokator iživcirao je slovenskog policajca na graničnom prijelazu Hotiza, koji ga nije htio pustiti u Sloveniju bez posebne propusnice. Mađar ga je nazvao teroristom i fašistom, što je razljutilo policajca.

Mađarski državljanin i samoproglašeni videoreporter Gabor Laszlo Racz prije nekoliko je dana pokušao ući u Sloveniju na malograničnom prijelazu Hotiza, no nedostajalo mu je 40 centa za šengensku propusnicu (koja košta 83 centa) pa ga granična policija nije pustila, već ga je pokušala preusmjeriti na međunarodni prijelaz Petišovci. Nakon toga je izbio bizarni incident koji je on snimao prikrivenom kamerom i naknadno objavio na svom kanalu na YouTubeu.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran

Nazvao policajca fašistom i teroristom

Troje policajaca od njega je zahtijevalo 40 centi za izdavanje potrebne propusnice, a jedan od njih je bio vidno iznerviran njegovim ponašanjem. Nakratko je došlo do naguravanja, a kada su Mađara policajci zatražili osobne dokumente, on je spomenutog iznerviranog graničara na lošem njemačkom počeo nazivati fašistom i teroristom.

>> Zbog EU granice s Hrvatskom do posla putuje tri puta duže!

Policajca je na trenutke smirivala kolegica, a on se Mađaru neprestano unosio u lice tražeći od njega dokumente i govoreći mu 'Ma tko je terorist, tko je fašist?'. Rekao mu je i pola na slovenskom, pola na njemačkom: 'Ako nemaš geld, onda idi zurück u Ungariju' te mu usput udijelio nekoliko uvreda i psovki popraćenih srpskom riječju 'bre'.

Mađar je već izazivao policiju, i to ne samo slovensku

Snimka čitavog incidenta izazvala je veliku pozornost u susjednoj Sloveniji. Isprva je u prvi plan izbila reakcija iznerviranog policajca, no 24ur.com javlja kako je Mađar već imao bliskih susreta s graničnom policijom. Dapače, upravo mu je iznervirani graničar u dva navrata početkom mjeseca u Murskoj Soboti te još jednom na Hotizi mirno i staloženo objasnio proceduru prema kojoj može prijeći slovensku granicu, no Mađar je navodno i u ta dva navrata provocirao.

Također, na njegovom kanalu na YouTubeu ima više od 200 objavljenih videa, a dobar dio njih zabilježen je na drugim graničnim prijelazima i u drugim državama. Primjerice, postoji i snimka iz Udina u Italiji gdje policajca također naziva teroristom.

Mađarska i slovenska policija zajednički istražuju slučaj

U slovenskoj policiji vjeruju da je kameru skrio na ručnom satu, ali više bi detalja trebalo biti poznato nakon istrage, u koju se uključila i policija u Mađarskoj.

U Policijskoj upravi Murska Sobota, pod čiju nadležnost spada i granični prijelaz Hotiza, najavili su da će preispitati ponašanje svog graničnog policajca. Kažu da zasad nisu primili nikakvu pritužbu, ali svejedno žele razjasniti sve okolnosti događaja.

Kako funkcionira malogranični prijelaz Hotiza?

Inače, malogranični prijelaz Hotiza bez ikakve dodatne papirologije mogu prelaziti državljani Slovenije i Hrvatske, dok svi ostali za 83 eurocenta moraju kupiti posebnu jednokratnu propusnicu, koja vrijedi za jedan ulazak i izlazak iz države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene