Povodom Dana neovisnosti posljednji eurospki diktator poveo je svog sina Nikolaja na vojnu paradu.


Bjeloruski predsjednik Alexander Lukašenko rekao je kako njegova zemlja ima jednake odnose sa zapadnim zemljama, te je upozorio sve one koji na umu imaju revoluciju u toj zemlji, piše Reuters.

Vezani članci Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji Prosvjedi u Minsku Masovna uhićenja na prosvjedu protiv posljednjeg europskog diktatora, više od 630 ljudi završilo u zatvoru

Lukašenko je stigao na paradu sa svojim sinom Nikolajem kako bi mu pokazao rijeku vojnika i tenkova koji su se povodom Dana neovisnosti slijevali ulicama Minska.

>> Osmogodišnji sin Lukašenka nosi zlatni pištolj, salutiraju mu generali

'Bjelorusija razvija suradnju s glavnim strateškim partnerom Ruskom Federacijom i ostali prijateljskim zemljama. Poduzimamo korake za jačanje odnosa sa zapadnim zemljama', rekao je Lukašenko okupljenima prije početka parade.

'Bilo koji pokušaj unošenja kaosa u našu zemlju, pokušaj puča ili revolucije nemaju šansu uspjeti. Pokazali smo cijelom svijetu kako štitimo svoje nacionalne interese', upozorio je Lukašenko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.