Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubavna pisma princa Charlesa bivšoj djevojci Janet Jenkins stavljena su na aukcijsku prodaju na internet stranici eBay, doznaje se od ponuđača.


Alicia Carroll, voditeljica trgovine specijalizirane za prodaju predmeta kraljevskih obitelji 'Everything Royal' u Los Angelesu, potvrdila je da je pisma između 1976. i 1980. napisao nasljednik engleske krune ženi koja je živjela u Montrealu, Janet Jenkins. Početna cijena pisama na online aukciji iznosi 30 tisuća dolara. Šest pisama najčešće govori o prinčevim strahovima, o tome kako smatra da će se oženiti pogrešnom osobom, te o njegovom odnosu s novinarima.

Vezani članci Slika nije dostupna Komadić plijesni platio više od sto tisuća kuna, a vrijedi i puno više Slika nije dostupna PRINC CHARLES U SRBIJI 'Tijekom protekla 4 dana opet mi je postalo jasno koliko su naše povijesti povezane'

Charles je upoznao Janet dok je radila u britanskom veleposlanstvu u Montrealu. U jednom od pisama princ je između ostalog napisao da se mora što prije oženiti kako bi se ljudi oko njega malo opustili. Alicia Carroll je navela da misli da pisma, u čiju je vjerodostojnost sigurna, imaju povijesnu važnost jer ih je pisao čovjek koji će postati kralj Engleske. Prodaja je izazvala bijes Janet Jenkins koja je za jednu kanadsku tv-mrežu izjavila da je željela da pisma nađu svoje mjesto u nekom muzeju, a Carroll je odgovorila da joj je žao, ali da je ona poslovna žena, što je podrazumijevalo da će ih prodati.