Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na eBayu se prodaje i država Belgija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aukcijska web stranica eBay jučer je povukla neobičnu second-hand ponudu - državu Belgiju, koja je do trenutka stopiranja aukcije dosegla cijenu od 10 milijuna eura.

"Belgija, kraljevina u tri dijela s mnogo mogućnosti, unatoč nacionalnom dugu od 300 milijardi" - naslov je oglasa koji je stavljen na belgijski eBay.

Pročitajte i ovo Warren Buffett humanitarna aukcija Je li ovo najskuplji ručak na svijetu? Uplatio vrtoglavi iznos za druženje sa slavnim milijarderom Slika nije dostupna Pisao Janet Jankins VIDEO: Ljubavna pisma princa Charlesa na aukcijskoj prodaji

"Iako je ponuđena u tri dijela - Flandrija, Bruxelles i Valonija - može se kupiti i cijela (no, ne preporučujemo)", nastavlja se u oglasu. 

"Prodavač" je u oglas kao dodatak stavio "kralja i njegov dvor", no to nije uključeno u prvotnu cijenu.

Glasnogovornik eBaya Peter Burin rekao je da su oglas povukli jer ne mogu prodavati ništa virtualno ili nerealno. Ipak, to nije prvi put da je Belgija ponuđena na prodaju.

"No prošli put ju na 'bubanj' nije stavio Belgijanac i oglas nije bio toliko dobro osmišljen i smiješan", rekao je Burin.

>> Dvoje od troje Flamanaca očekuju raspad Belgije

>> Video: Budući premijer otpjevao krivu himnu

Kao "prodavač" je imenovan bivši novinar Gerrit Six. Svoju je 'parcelu' ponudio za jedan euro (početna cijena), a na kraju je dosegla ponudu od čak 10 milijuna eura. Da aukcija nije stopirana, tko zna do koliko bi dogurali. 

Ovaj neobična ponuda došla je u vrijeme kada Belgiju potresa politička kriza. Danas je prošlo točno 100 dana od izbora, a nova vlada još nije formirana. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene