Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kurd, sirijski državljanin, uhićen je u ponedjeljak u Sevilli, na jugu Španjolske, zbog toga što je cipelom gađao turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana koji boravi u posjetu Španjolskoj, priopćila je policija u utorak.


'Uhićen je u ponedjeljak navečer nakon izgreda', rekla je glasnogovornica policije u Sevilli. Dvadesetsedmogodišnji Kurd je optužen zbog toga što je 'cipelom gađao' Erdogana, dodala je. Izgred se dogodio u ponedjeljak navečer, dok je turski premijer izlazio iz gradske vijećnice u Sevilli, gdje je primio nagradu.

Vezani članci Akcija Boranka - 4 Priznanje za hrvatske izviđače: Kampanja Boranka dobila nagradu Europski građanin Na političarku bacili živu kokoš Srbijanska političarka na presici ustvrdila da Vučić surađuje s kriminalcima pa je gađali - živom kokoši

Po snimcima turskog CNN-a, kako prenose španjolska glasila, mladić je gađao Erdogana dok se ovaj spremao da uđe u automobil. No nije ga pogodio, već je u glavu pogodio nekoga iz njegove pratnje. Dana 14. prosinca 2008. irački novinar gađao je cipelom tadašnjeg američkog predsjednika Georgea W. Busha na tiskovnoj konferenciji u Bagdadu u prigodi završetka njegova predsjedničkog mandata. Muntazera al-Zajdija, koji je zbog 'napada na državnika u službenom posjetu' osuđen na godinu dana zatvora i kojeg mnogi u arapskom svijetu smatraju junakom, pušten je na slobodu nakon devet mjeseci provedenih u zatvoru, zbog dobrog ponašanja. (Hina)