Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodio pratnju

VIDEO: Kurd cipelom gađao Erdogana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurd, sirijski državljanin, uhićen je u ponedjeljak u Sevilli, na jugu Španjolske, zbog toga što je cipelom gađao turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana koji boravi u posjetu Španjolskoj, priopćila je policija u utorak.

'Uhićen je u ponedjeljak navečer nakon izgreda', rekla je glasnogovornica policije u Sevilli. Dvadesetsedmogodišnji Kurd je optužen zbog toga što je 'cipelom gađao' Erdogana, dodala je. Izgred se dogodio u ponedjeljak navečer, dok je turski premijer izlazio iz gradske vijećnice u Sevilli, gdje je primio nagradu.

Pročitajte i ovo Objavljivanje postera Isusa Krista u Sevilli Pripreme za Veliki tjedan Pobuna u Sevilli zbog "homoerotičnog" Isusa Krista: "Jako smo iznenađeni, sve je rađeno s velikim poštovanjem" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

Po snimcima turskog CNN-a, kako prenose španjolska glasila, mladić je gađao Erdogana dok se ovaj spremao da uđe u automobil. No nije ga pogodio, već je u glavu pogodio nekoga iz njegove pratnje. Dana 14. prosinca 2008. irački novinar gađao je cipelom tadašnjeg američkog predsjednika Georgea W. Busha na tiskovnoj konferenciji u Bagdadu u prigodi završetka njegova predsjedničkog mandata. Muntazera al-Zajdija, koji je zbog 'napada na državnika u službenom posjetu' osuđen na godinu dana zatvora i kojeg mnogi u arapskom svijetu smatraju junakom, pušten je na slobodu nakon devet mjeseci provedenih u zatvoru, zbog dobrog ponašanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene