Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amaterska snimka prikazuje krvave prizore s ulicama Deraae, nastale nakon što su sirijske snage otvorile vatru na prosvjednike. Poginulo je 15 prosvjednika.


Panika, strah i krv zavladali su ulicama sirijskog grada Deraae, piše Reuters. Tijela poginulih i ranjenih na pločnicima svjedoče da je situacija itekako ozbiljna. Najmanje četvero djece je stradalo u pucnjavi koja je nastala prilikom pokušaja ulaska sirijske vojske na sjeverni ulaz u grad. Sirijske vlasti tvrde da su oružane bande u džamiji skrivale oružje, a otetu djecu koristile kao živi štit.

Vezani članci Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ulov policije vrijedan milijardu eura: Talijani zaplijenili rekordnu količinu droge koja "uklanja strah i bol" Slika nije dostupna Masovna tučnjava u turskom parlamentu, zastupnici se popeli na klupe i udarali jedni druge

>> Sirijske snage sigurnosti ubile šest antivladinih prosvjednika

>> Pogledajte kako bi Bliski i Srednji istok trebali izgledati nakon revolucija

U pucnjavi je jučer ubijeno najmanje deset prosvjednika, javlja BBC. Dodaje kako sirijska grupa koja se bori za ljudska prava tvrdi da je poginulo najmanje 37 civila.  Tajnik UN-a Ban Ki-moon poziva na transparentnu istragu i kažnjavanje odgovornih za ubijanje civila.

Vlasti SAD-a izjavile su kako su duboko zabrinute zbog činjenice da sirijske vlasti koriste silu i zastrašivanje u borbi s ljudima kojima samo žele svoja univerzalna prava. Neredi u Siriji traju već šest dana, a do jučerašnjeg okršaja smrtno je stradala 21 osoba, javlja CNN.