Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojska pucala na prosvjednike

VIDEO: Krv, strah i panika na ulicama sirijskih gradova, 15 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amaterska snimka prikazuje krvave prizore s ulicama Deraae, nastale nakon što su sirijske snage otvorile vatru na prosvjednike. Poginulo je 15 prosvjednika.

Panika, strah i krv zavladali su ulicama sirijskog grada Deraae, piše Reuters. Tijela poginulih i ranjenih na pločnicima svjedoče da je situacija itekako ozbiljna. Najmanje četvero djece je stradalo u pucnjavi koja je nastala prilikom pokušaja ulaska sirijske vojske na sjeverni ulaz u grad. Sirijske vlasti tvrde da su oružane bande u džamiji skrivale oružje, a otetu djecu koristile kao živi štit.

Pročitajte i ovo Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu

>> Sirijske snage sigurnosti ubile šest antivladinih prosvjednika

>> Pogledajte kako bi Bliski i Srednji istok trebali izgledati nakon revolucija

U pucnjavi je jučer ubijeno najmanje deset prosvjednika, javlja BBC. Dodaje kako sirijska grupa koja se bori za ljudska prava tvrdi da je poginulo najmanje 37 civila.  Tajnik UN-a Ban Ki-moon poziva na transparentnu istragu i kažnjavanje odgovornih za ubijanje civila.

Vlasti SAD-a izjavile su kako su duboko zabrinute zbog činjenice da sirijske vlasti koriste silu i zastrašivanje u borbi s ljudima kojima samo žele svoja univerzalna prava. Neredi u Siriji traju već šest dana, a do jučerašnjeg okršaja smrtno je stradala 21 osoba, javlja CNN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene