Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne toleriraju oporbu i prosvjede

Sirijske snage sigurnosti ubile šest antivladinih prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage sigurnosti ubile su u srijedu najmanje šest ljudi u napadu na džamiju u gradu Deri, na jugu zemlje, mjestu svakodnevnih prosvjeda protiv vladavine Bašara al-Asada, objavili su očevici.

Prosvjednici se već šest dana okupljaju ispred Omarove džamije, smještenoj u starom dijelu grada. Ispred nje su podigli šatore i najavili da neće odustati od prosvjeda sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Snage sigurnosti danas su u prostoru oko džamije ubile šest ljudi, čime je broj žrtava prosvjeda od njegova početka porastao na deset. Razlozi napada nepoznati su.

Pročitajte i ovo Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

>> Pobuna u Siriji se širi, tisuće na ulicama

Napad se dogodio dan nakon što je ured UN-a za ljudska prava priopćio da bi sirijske vlasti 'odmah trebale prestati s prekomjernom uporabom sile protiv mirnih prosvjednika'. Sirija se nalazi pod izvanrednim stanjem otkako je 1963. godine stranka Bat došla na vlast i zabranila bilo kakvu oporbu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene