Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova snimka iz Japana u kojoj japanski ribari masovno ubijaju dupine, puštena je u javnost.


Japanski ribari u sklopu sezonskog šestomjesečnog lova na dupine i kitove, još su jednom snimljeni kako ubijaju jato dupina u jednoj uvali u japanskoj prefekturi Wakayama.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Pogledajte sudar brodova kod Antarktike! Slika nije dostupna VIDEO Golemi japanski kitolovac zabio se u brod zaštitara kitova

Zarobljene dupine ribari tjeraju prema prekrivenom dijelu uvale, unutar kojeg ih i ubijaju, a jedino što se izvana može vidjeti jest ogromna krvava mrlja u moru, koja se širi s tog mjesta.

FOTO U australskim vodama otkrivena nova vrsta dupina

"Zabijaju im metalni štap u kralježnicu i ostavljaju ih da tako iskrvare, uguše se i umru. Nakon četiri traumatična dana u zatočeništvu, ti su dupini iskusili nasilan odabir, odvojeni su od ostatka jata i naposlijetku i ubijeni", pojašnjava za Reuters Melissa Sehgal, aktivistica društva Sea Shepherd, koje se bori protiv japanskog izlova dupina i kitova.

Sehgal ističe kako se takva masovna ubijanja dupina događaju gotovo svakodnevno tijekom šest mjeseci, od rujna do ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook