Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT I ŽIVOT

Video koji slama srca: U žutoj kuhinji s tatom su slavile rođendan. Sad su ostale samo ruševine

Boksački trener Mihajlo Korenovski (39) poginuo je u bombardiranju u svom stanu u Dnjipru. Nedavno je u njemu sa svojim djevojčicama slavio rođendan.

Snimke proslave dječjeg rođendana u žutoj kuhinji pokazuju kontrast života i razaranja u ratom pogođenoj zemlji. Djevojčice su puhale svjećice na torti i s ocem slavile rođendan, a sad su od zgrade ostale ruševine. Bez vanjskog zida žuta kuhinja izgleda poput filmskog seta na kojem su se nekoć odigravale tople scene obiteljske idile.

Mihajlo Korenovski jedna je od najmanje 40 žrtava bombardiranja stambenog bloka u Dnjipru. Za desecima stanovnika još se traga među ruševinama.

Mikhailo Korenovsky poginuo u bombardiranju Šteta od bombardiranja u Dnjipru (Foto: Reuters)

Pročitajte i ovo Jedna osoba poginula u eksploziji na tankeru uslijedio požar VIDEO Eksplozija na tankeru, jak udar zatresao naselja uz obalu: U nebo suklja crni dim, ima poginulih

Prema ukrajinskim vojnim izvorima, Rusija je u posljednja 24 sata izvela više od 70 raketnih napada, a grad Dnjipro oporavlja se od napada na stambenu zgradu u kojoj je poginulo najmanje 40 ljudi.

Bombardiranje u Dnjipru ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski nazvao je ratnim zločinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene