Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećan broj operacija

VIDEO: Kinezi se sve više operiraju da bi izgledali kao zapadnjaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više Azijaca želi nalikovati Europljanima i Amerikancima zbog čega je došlo do velikog rasta plastičnih operacija.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

Najveća klinika za plastičnu kirurgiju u Južnoj Koreji ima po 100 takvih operacija na dan. 'Uvijek mi kažu da ne vole svoje lice, žele da ih 'pozapadnjačim'. Žele imati velike oči, visoki profil i ljepše noseve', rekao je dr. Kim Byung-gun, piše CNN.

Byung-gun je rekao kako mu pacijenti iz Kine i Koreje kažu da žele imati lica poput Amerikanaca. 'Pojam ljepote u zadnje vrijeme više vuče na Zapad. To znači da ljudi iz Azije žele manje izgledati kao Azijati, a više kao zapadnjaci. Ne vole velike jagodice i male oči, već žele velike oči i lijepe crte lica', dodao je Byung-gun.

>> Nakon operacije progovorila sa britanskim naglaskom

30 posto njegovih pacijenata dolazi izvan Južne Koreje, a 90 posto od njih su Kinezi. 'Bilježimo veliki rast broja pacijenata iz Kine. Oni ne vole svoja lica.'

Byung-gun je rekao da njegovi pacijenti vjeruju da će im se plastična operacija stostruko vratiti jer će im zapadnjačko lice dati samopouzdanje, bolji posao i boljeg bračnog partnera.

Osim što mnogo majki potiče svoju djecu da odu na takve operacije kako bi lakše uspjela u životu vjerojatno je najveća krajnost operacija mišića u ustima. 'Korejanske majke dovode svoju djecu na operaciju mišića ispod jezika kako bi razgovjetnije pričali engleski', rekao je kirurg dr. Jung Hak. 'Stanovnici Azije imaju poteškoća s izgovaranjem slova 'l'', objasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene