Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajfun Ketsana proširio je svoj razorni put uništavanja diljem jugoistočne Azije, a najnovije informacije, koje prenose agencije, govore o novih 49 poginulih osoba u Vijetnamu, Kambodži i Laosu.


Ketsana je iza sebe ostavila poplave katastrofalnih razmjera, koje su ujedno i najgore u posljednjih deset godina. Deseci tisuća ljudi ostalo je bez krova nad glavom te potražilo sigurnost pred odronima i poplavama, koje su odijele i potopile mnoga sela i prastaru svjetsku kulturnu baštinu. U Kambodži je tajfun uzeo najmanje 11 života, dok je broj poginulih u Vijetnamu, najmanje 38, uz desetak nestalih.

Vezani članci Velike poplave u Meksiku - 1 VIDEO Velike poplave zahvatile središnji Meksiko, na poplavljenom COVID odjelu preminulo 16 ljudi: "Pacijenti nisu mogli primati kisik" Slika nije dostupna Vijetnam: Poplave potopile sela, 67 poginulih

Dosad je evakuirano 168.585 osoba iz šest priobalnih provincija u vijetnamu, više od 5.800 kuća se urušilo u poplavama i odronima, a 163 tisuće kuća ostale su bez krovova, no ti podaci zasad nisu službeno potvrđene od strane vijetnamskih vlasti. Podsjetimo, samo nekoliko dana prije, tajfun Ketsana poharao je Filipine te usmrtio 246 osoba.