Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neviđena okrutnost

VIDEO Jesu li zmije zaslužile OVAKAV pakao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od divljine do trgovine s ekskluzivnim proizvodima, put kože reptila krije neke općoj javnosti malo poznate i naprosto šokantne činjenice.

Trgovina zmijskom kožom dugo je vremena osuđivana od strane udruga za zaštitu životinjskih prava, koji tvrde kako su metode za ubijanje zmija izrazito okrutne i zastarjele.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Tilburgu Pobjegla zelena mamba: "Izuzetno je otrovna, ostanite u kućama" Krave na ispaši Proveden očevid Drama kod Benkovca: Iz za sada nepoznatog razloga 49-godišnjak napao četiri krave te ih ranio

Jednom kad zmija dospije u klaonicu, obično je se omamljuje i samo u rijetkim slučajevima, usmrćuje snažnim udarcem tupim predmetom, poput šipke ili drške mačete u glavu. Nakon toga niz ždrijelo im se gura vodeno crijevo i ispunjava ih se vodom dok se ne napuhnu poput balona.

U garaži držao 850 zmija i kornjača

Tako napunjene vodom i žive u većini slučajeva, zmijama se kožnom vrpcom veže vrat kako voda ne bi iscurila van. Nakon toga njihova se koža boja i zmije su spremne za odlazak u kožaru.

Čak i toj fazi, zmije još znaju biti žive. U kožari ih nabijaju na kuke i koža se guli s njih, bez obzira jesu li žive ili ne. One koje su dotad bile žive, umiru u agoniji od nevjerojatne boli i dehidracije nakon što im kožari ogule kožu naživo, prenosi The Independent.

Zmijsko meso nakon guljenja kože, prodaje se kao prehrambena namirnica. Cijena torbice od zmijske kože u Indoneziji ili Vijetnamu može dosegnuti cijenu od 90 do 180 kuna, no na zapadnom tržištu, odjeća, obuća ili popratni modni detalji od zmijske kože dosežu i nevjerojatnih 20.000 kuna.

Pogledajte video u kojem je taj gnusan proces objašnjen do najsitnijih detalja. Upozorenje, video je uznemirujućeg sadržaja u određenim segmentima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene