Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimka preživjelog logoraša iz Auschwitza pokrenula je mnoge polemike.


89-godišnji Adolek Kohn, koji je preživio holokaust, sa svojim je unucima odlučio proslaviti što je preživio. Uz pomoć svoje kćeri snimio je plesnu koreografiju na zloglasnim lokacijama koncentracijskog logora u Auschwitzu, prenosi News.feed.com.

Pet članova obitelji otplesalo je na hit Glorie Gaynor 'I will survive' iz 1978. i to na lokaciji zloglasnog nacističkog logora. Međutim, snimka plesa izazvala je lavinu kritika, nakon što je u siječnju objavljena na internetu, čak i među samim Nijemcima. Video je pogledalo više tisuća ljudi.

Vezani članci Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 Čudom preživio pad zrakoplova u kojem je poginulo 97 ljudi: "Svi su plakali i molili. Uspio sam otkopčati pojas..." Oliver i Vesna Dragojević (Tino Juric/PIXSELL) Vesna Dragojević otkrila zašto se niti jedan njezin unuk neće zvati Oliver: "Ma kakvi! To nikome nije palo na pamet"

Kohnova kćer Jane kaže kako kritike idu u krivom smjeru. 'Riječ holokaust postala je umrtvljena i neosjetljiva. Htjela sam ovo učiniti upravo zato da probudimo ljude i natjeramo ih da razmisle o prošlosti', rekla je Jane. Sam Kohn kaže da je to učinio jer ima sreću da je došao sa svojim unucima. 'Koliko ljudi danas ima praunuke? Mnogi od njih su mrtvi', dodao je Kohn.

Abraham Foxman iz saveza borbe protiv klevete kaže da bi se video, iako snimljen u dobroj namjeri, mogao zloupotrijebiti. 'Razumijem želju za slavljem što je preživio, ali mislim da bi se to trebalo ograničiti samo na ljude koji su preživjeli,' rekao je Foxman.