Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidio ga pored ceste

VIDEO i FOTO Ulovio i ubio rekordno velikog pitona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić s Floride uhvatio je, borio se i ubio burmanskog pitona rekordne dužine.

Jason Leon (23) vozio se tijekom noći s prijateljima u automobilu, kad su primijetili ogromnu zmiju u žbunju pored ceste. Leon je i sam imao zmije za kućne ljubimce pa se odvažio uhvatiti u koštac i s monstruoznim primjerkom burmanskog pitona, dugačkim nevjerojatnih 5,69 metara.

Pročitajte i ovo Hrvanje sa zmijom Šest metara, 56 kilograma VIDEO Uhvatio se ukoštac s ovom golemom zvijeri, a prizori hrvanja izazivaju jezu: "Glupa djeco" Burmanski piton - 2 burmanski piton Jezivo! Najezda pitona u američkoj državi: Ima ih na desetke tisuća, jako su snalažljivi

>> Neobičan ljubimac: Pogledajte s kolikom zmijurinom spava ovaj dječak!

'Zapravo me uopće nije brinulo da bi me ta zmija mogla zadaviti, više me brinulo da me ne izmori i onda se oslobodi pa me ugrize', rekao je Leon, a prenosi Business Insider.

Bitka s pitonom trajala je punih 10 minuta, a onda je piton odlučio napasti svojim stiskom od oko pet kilograma po kvadratnom inču. Piton mu se obavio oko obje noge, no njegovi prijatelji su priskočili u pomoć s nožem i zmiju 'skratili za glavu'.

Nakon što su zmiju ubili, ulov su prijavili Uredu za očuvanje ribe i divljači države Floride, a veterinari su nakon toga utvrdili dužinu zmije, koja je svega 5 centimetara kraća od najvećeg burmanskog pitona ikad.

Leon i njegovi prijatelji ubili su ženku tešku 59,8 kilograma, no nije nosila jaja s podmlatkom. To je i rekordna veličina zmije u državi Floridi, a prijašnji rekord držalala je isto tako ženka burmanskog pitona duga 5,36 metara.

Burmanski pitoni postali su prava pošast u posljednjih deset godina na Floridi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene