Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije posade helikoptera tipa MH-60R Seahawk privremeno su prizemljene, nakon pojave snimke njihovog 'igranja' s navedenim helikopterima iznad površine jezera Tahoe u SAD-u.


Vezani članci Hitna medicinska služba - 3 Sekunde spašavaju život, ali...: Gdje je zapelo s hitnom helikopterskom medicinskom pomoći i zašto je ministar tražio pomoć Bruxellesa Avion poletio 2023., a sletjet će u 2022. Povratak u budućnost ipak je moguć: Zrakoplov poletio 2023. godine, a sletjet će u 2022.

Američka mornarica objavila je kako se incident dogodio 13. rujna te da su helikopteri pretrpjeli određena oštećenja zbog dodira s vodom, ali službeno se informacija u javnosti pojavila tek nakon objave video snimke na internetu, prenosi Navy Times.

>> VIDEO: Izazvao paniku uzimajući vodu uz plažu

Pokrenuta je i službena istraga oko incidenta. Helikopteri su inače navedenog datuma bili, ili trebali biti na povratku s zacrtane rute vježbenog leta. Dan prije toga, iste posade i helikopteri sudjelovali su na air showu pored Sacramenta, u zračnoj bazi Manther.

Velika šteta na helikopterima

Helikopteri su pretrpjeli oštećenja u visini od 50.000 to 500.000 dolara, što se u američkim zračnim snagama klasificira kao incident klase C. 'Pokušali su lebdjeti iznad jezera, no tad im je ponestalo potiska. Oba su helikoptera ipak uspjela zadržati brzinu i visinu te su sletjela na obližnji aerodrom Lake Tahoe', rekao je poručnik Aaron Kakiel, glasnogovornik američkog vojnog zrakoplovstva.

'Svi koji su se našli u helikopteru i koji su upleteni u to, privremeno su prizemljeni, , dodao je Kakiel. Istražno povjerenstvo po provedenoj istrazi odredit će odgovarajuće mjere i kazne protiv dvaju posada helikoptera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju