Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke

VIDEO Turiste prestravio tornado tijekom kupanja: "Izgleda kao čudovište koje će nas napasti"

Tornado
Tornado Foto: Screenshot/Twitter
Oluja koja je zahvatila dio Grčke prouzrokovala je manje štete te osim tornada grom je izazvao manji požar, koji je ubrzo stavljen pod nadzor.

Turiste koji su se odmarali na plaži u turističkom naselju Paliouri u Grčkoj iznenadio je ogromni tornado koji se brzo formirao nedaleko od obale, ispred njihovih očiju.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Slika nije dostupna NEVRIJEME NA POLUOTOKU Je li Istrom protutnjao tornado i što učiniti u slučaju takve ekstremne vremenske pojave, za DNEVNIK.hr objašnjava meterologinja

Prizor je uistinu bio zapamćenje. Na snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se pijavica zastrašujuće veličine.

Kako je objašnjeno ovaj fenomen javlja se u danima velike vrućine i vlage te predstavlja vrtlog između olujnog oblaka i površine mora. Glavni uzrok ove pojave je velika temperaturna razlika između vodenih površina i gornjih slojeva atmosfere.

 

 

Prestravio ih prizor

Brojne turiste koji su snimili ovaj neobičan prizor, tornado je prestravio, iako on nije neobična pojava. Snimke na društveni mrežama izazvale su lavinu komentara.

"Izgleda kao čudovište", glasio je jedan od komentara, a bilo je i onih koji su se našalili pa komentirali da "izvanzemaljci uzimaju vodu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene