Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna greška pilota

VIDEO Golemi Boeing slučajno sletio na krivi aerodrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi teretni avion Boeing 747 greškom pilota je sletio na krivi aerodrom. Posada je to shvatila tek kada je letjelica dotaknula pistu.

Ogromni teretni zrakoplov, koji je u srijedu promašio 'pravi' aerodrom i kasno navečer sletio u pogrešnu zračnu luku u Wichiti u Kansasu - onu koja ne prima takve 'zvijeri' od zrakoplova - poletio je u četvrtak s puno kraće piste nego što mu obično treba, prenose lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Avion izletio s piste i zabio se u automobil - 1 Hitno slijetanje VIDEO Sudarili se avion i auto: "Bilo je očito da ide prebrzo, iz guma se dimilo" Avion Drama na nebu Avion nije uspio sletjeti na aerodrom: Kružio je nebom, a cijelo vrijeme kotači su bili spušteni

Zrakoplov, koji je u srijedu poletio iz njujorške međunarodne zračne luke John F. Kennedy i trebao je sletjeti u zrakoplovnu bazu McConnell, promašio je oznake za otprilike 19 kilometara.

>> VIDEO Pronađen putnik koji je ispao iz aviona u ocean

Umjesto da je sletio na vojni aerodrom na jugoistočnoj strani Wichite, on se spustio u puno manju zračnu luku James Jabara na sjeveroistočnoj strani koja nema kontrolni toranj i ne prima jumbo jet.

Atlas Air 747 Dreamlifter je modificirani putnički zrakoplov 747-400 koji može prenijeti više tereta po volumenu od ijednog drugog zrakoplova na svijetu.

Kada je sasvim pun treba mu pista od 2,8 kilometara, a pista u zračnoj luci u kojoj se nalazi je dugačka 1,8 kilometara.

Glasnogovornica aerodromske uprave Valerie Wise uoči polijetanja izjavila je kako će zrakoplov poletjeti s kraće piste zbog dobrih vremenskih uvjeta i činjenice da je potrošio veliki dio goriva, što znači da je sada lakši. 'Inženjeri su cijelu noć radili izračune', dodala je.

Zrakoplov napunjen teretom za Boeing u vlasništvu je Boeinga, a njime upravlja Atlas Air, rekla je glasnogovornica Atlasa Bonnie Rodney. Također je kazala da je započela istraga o tome kako je zrakoplov sletio u pogrešnu zračnu luku.

Zrakoplov je nekoliko minuta nakon polijetanja uspješno sletio ali ovaj puta na svoje pravo odredište - vojnu bazu McConnell. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene