Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libijskog diktatora Moamera Gadafija lagano napuštaju svi, uključujući i dugogodišnju medicinsku sestru Galynu Kolotnytsku koja je pobjegla u Ukrajinu.


Za Kolotnytsku govore kako je bila Gadafijeva osoba od povjerenja i njegov bliski suradnik. U matičnu domovinu se vratila ukrajinskim vojnim zrakoplovom koji je zajedno s njom iz pakla Libije spasio oko 185 ljudi.

Vezani članci Vladimir Putin Međunarodni kazneni sud izdao nalog za uhićenje Putina, oglasio se Kremlj: ''Optužnica je nečuvena i neprihvatljiva'' Justin Trudeau i Volodimir Zelenski Dodatna pomoć Ukrajini: Kanada će poslati streljivo i rakete za protuzračnu obranu

>> Bivši predsjednik Jugoslavije intervjuirao Gadafija

Prema diplomatskim izvorima koje je objavio WikiLeaks, 38-godišnju Ukrajinka je opisana kao 'razbludna plavuša' i kao vrlo vjerojatna Gadafijeva ljubavnica. Naime, Gadafi je imao čak četiri ukrajinske medicinske sestre koje su mu služile, no jedino bez Kolotnytske nije mogao nigdje putovati. Osim toga, WikiLeaks otkriva kako Gadafi ne voli boraviti na višim katovima zgrada, niti letjeti iznad vode. No, ono u čemu uživa jest strastveni ples flamenco, piše Guardian.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju