Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 10 milijuna eura

VIDEO/FOTO U međunarodnoj akciji pali dileri u tri države: Zaplijenjeno više od 100 kila kokaina, pogledajte gdje su to sakrili

Privođenje
Privođenje Youtube MUP Srbije
Aktualno Galerija Zaplijena droga - 5 Zaplijena droga - 5 Foto: MUP Srbije Zaplijena droga - 4 Zaplijena droga - 4 Foto: MUP Srbije Zaplijena droga - 3 Zaplijena droga - 3 Foto: MUP Srbije Zaplijena droga - 2 Zaplijena droga - 2 Foto: MUP Srbije +1 Zaplijena droga - 1 Galerija 1/6 >>
U međunarodnoj koordiniranoj akciji zaplijenjeno je više od 100 kilograma kokaina vrijednog više od 10 milijuna eura. Uhićeno je više osoba na području EU-a i u Srbiji.

U međunarodnoj akciji Tužiteljstva za organizirani kriminal, Sigurnosno-informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova PU Beograd, u koordinaciji s inozemnim partnerskim službama Europol i Eurojust, u zajedničkoj akciji u Belgiji, zaplijenjeno je više od 100 kilograma kokaina čija je ulična vrijednost veća od 10 milijuna eura.

U ovoj akciji u Nizozemskoj uhićeni su pripadnici organizirane kriminalne skupine, državljani Srbije (28) i (48), kod kojih je pronađeno oružje i određena količina novca za koju se sumnja da je nastala kaznenim djelom, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhićeni i državljani Srbije (36), (32), (33), jedna nepoznata osoba, kao i državljanin BiH (42).

Kako doznaje Blic.rs, grupa je surađivala s klanom kovača. Droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, tijekom pretrage skladišta. Osumnjičenici su kokain pokušali sakriti betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Privođenje Zaplijena droga - 3 (Foto: MUP Srbije)

Pročitajte i ovo Ilustracija Problem u luci Policija zaplijenila toliko droge da je sada ne može spaliti: Stvorili su europski "Kokaingrad"

Na području Beograda uhićen je srpski državljanin (29), kojem je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz kaznenu prijavu biti priveden nadležnom tužiteljstvu, navodi se na službenin stranicama srbijanskog MUP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala u zračnoj luci Nije joj pošlo za rukom: U kotačima invalidskih kolica sakrila kokain vrijedan 450.000 dolara

Policija, dodaju u priopćenju, nastavlja s koordiniranim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih uz stavljanje u promet navedenih narkotika te na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizirane kriminalne skupine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene