Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubila policajca

VIDEO FBI po prvi puta uvrstio ženu među najtraženije teroriste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki FBI objavio je po prvi puta na listi najtraženijih terorista jednu ženu - Joanne Chesimard.

Joanne Chesimard, bjegunka u pitanju, pripadnica je afroameričke militantne skupine i koja je osuđena za ubojstvo policajca iz New Jerseya, još 1973. godine. Chesimard trenutno živi na Kubi, pod imenom Assata Shakur, a FBi je od jučer povisio nagradu za njezino hvatanje i vraćanje u SAD, s milijun na dva milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Danka Ilić gdje je tijelo djevojčice? Otkriveni rezultati DNK analize automobila kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu priveden na sud FOTO Ovo je muškarac koji je prerezao vrat ženi kod savskog nasipa: Skrivao je lice, ima ozlijeđenu ruku

>> Najtraženijeg američkog kriminalca cinkala je...

Američko ministarstvo pravosuđa ponudilo je i milijun dolara nagrade za informaciju koja bi dovela do njezinog hvatanja. FBI je povisio nagradu za njezino hvatanje, nakon što je New Jersey dostavio nova novčana sredstva, prenosi FBI.

Chesimard je bila pripadnica pokreta BLA (Black Liberation Army), a 1973. godine osuđena je za ubojstvo policajca Wernera Foerstera, koji ju je zaustavio u rutinskoj kontroli prometa. Ista skupina odgovorna je za viđe od deset ubojstava policajaca u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene