Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog gradnje odlagališta otpada

VIDEO: Eksplozije, suzavac i palež u novom prosvjedu u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemiri ponovno u Grčkoj. U najnovijim žestokim sukobima prosvjednika i policije četvero je ozlijeđenih.

Nekoliko sati trajala je borba stanovnika Keratee, koja je udaljena 41 kilometar od Atene, sa pripadnicima interventnih policijskih postrojbi, koje su osiguravale gradilište novog sanitarnog odlagališta pored grada, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Ilustracija Osudili navijačko nasilje Reakcija Vlade nakon navijačkih nereda u Grčkoj u kojima je ubijen navijač: "Svjedočimo stravičnim scenama"

>> VIDEO: Nova eksplozija u Grčkoj ispred noćnog kluba

Specijalci su prema prosvjednicima ispalili u više navrata salve suzavca, dok su im prosvjednici uzvraćali molotovljevim koktelima. Čitav događaj više je sličio ratnoj zoni nego kojekakvim prosvjedima. Vatra, eksplozije i povici, odjekivali su ulicama grada više sati i sve do u noć.

Bitka traje već nekoliko mjeseci

Stanovnici Keratee već više mjeseci ne žele da im se odlagalište gradi u susjedstvu, a jednako dugo već sukobljavaju se s policijom koja osigurava gradilište. nedavnom odlukom nadležnog suda, gradnja je privremeno zaustavljena. Tim odlagalištem vlasti žele stati na kraj divljim odlagalištima otpada, kojih nažalost ima dosta po Grčkoj.

Grčka je bila dobila i smjernicu od Europske unije kako do kraja 2010. godine mora zatvoriti i sanirati sva divlja odlagališta otpada. Ipak, u toj zemlji još uvijek postoji više od 100 divljih odlagališta otpada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene