Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši američki obavještajac Edward Snowden navodno se skrasio u jednoj luksuznoj vili u okolici Moskve.


Gdje se trenutno nalazi Edward Snowden, bivši američki špijun kojemu je Rusija nedavno dala privremeni azil? Konkretnog odgovora na ovo pitanje nema, no neimenovani izvori ruskog dnevnog lista 'Argumenti i fakti' tvrde da se bivši obavještajac, koji je nedavno razotkrio tajne američke programe nadzora i praćenja telefonske i online komunikacije, navodno skrasio u luksuznom naselju 20-ak kilometara zapadno od Moskve.

>> Snowden zahvalio Rusiji: Pravda je pobijedila!

Vezani članci Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine'' Cjepivo, ilustracija Što se krije iza naglog porasta broja novooboljelih u ovoj velikoj zemlji? U posljednja 24 sata zaraženo više od 13.500 ljudi

Ondje se nalaze brojne vile, od kojih su neke ograđene bodljikavom žicom, a cijene stanova tamo mogu dosegnuti gotovo milijun i pol američkih dolara.

Snowdenov pravni zastupnik Anatolij Kučerena rekao je početkom kolovoza, kada je njegov klijent napokon napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma Šeremetjevo, da bivši američki obavještajac živi 'sa svojim američkim prijateljima', no u detalje nije htio ulaziti.

Reuters navodi da je Kučerena blizak središnjoj ruskoj obavještajnoj agenciji FSB, nasljednici KGB-a te u tom kontekstu spominje informaciju da FSB u svom posjedu ima manje poznato liječilište 'Dubrava'. To se imanje nalazi 10-ak kilometara sjeverno od Moskve, a u njegovoj se blizini nalaze vile slične onima u ranije spomenutom naselju zapadno od Moskve.

No, potvrde da je Snowden na bilo kojoj od te dvije lokacije nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook