S Filipina je stigla dramatična snimka naleta razornog supertajfuna Haiyana koju je zabilježio jedan japanski student. Na videu se jednu od najjačih oluja u povijesti može doslovce čuti.


Od naleta supertajfuna Haiyana na Filipine prošlo je gotovo tjedan dana, ali neke od najdramatičnijih snimaka iz grada Taclobana, u kojemu je situacija najteža, stižu tek sada.

Vezani članci Ilustracija, srušeno stablo (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) U Zagrebu jak vjetar rušio stabla i dizao krovove, tuča poharala okolicu Lepoglave: Meteoalarm izdao upozorenje za cijelu zemlju Slika nije dostupna FOTO Prema razorenim Filipinima ide nova tropska oluja

U četvrtak je objavljen materijal koji je snimio japanski student medicine Takahiro Nakanishi (24), a na kojemu se može čuti zastrašujući fijuk vjetra, koji je na mahove dosezao brzinu od nevjerojatnih 380 kilometara na sat.

>> Evo kako možete pomoći teško stradalima na Filipinima!

Takahiro za Reuters kaže da nije mogao vjerovati svojim očima i ušima kada ga je probudila jedna od najjačih oluja ikada zabilježenih na planetu. Odvažio se te je nekoliko sekundi snimio opasne udare vjetra, a kasnije je snimio i posljedice nevremena, koje je u većoj mjeri porušilo sve što se dalo porušiti u Taclobanu.

Predsjednik Filipina Benigno Aquino III proglasio je prije nekoliko dana stanje nacionalne katastrofe. Prema posljednjim informacijama, Haiyan je odgovoran za smrt najmanje 2.357 osoba. Više od pola milijuna ljudi moralo je barem privremeno napustiti svoje domove.

Nakon nekoliko dana očajničkih vapaja stanovništva, koje je ostalo bez hrane i pitke vode, humanitarna je pomoć napokon u značajnijoj mjeri počela pristizati na razoreno područje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook