Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dramatična snimka nadzorne kamere koja prikazuje bijeg tinejdžera koji je nakon godinu dana zatočeništva pobjegao od svojih zlostavljača procurila je u javnost nakon dvije godine.


Tada 16-godišnji Kyle Ramirez otet je 2008. godine u Kaliforniji. Na snimci se vidi kako je dječak preskočio visoki zid i pobjegao u obližnju sportsku dvoranu. Bio je prekriven blatom i imao masnice po vratu.

Vezani članci Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr/Miranda Cikotic/PIXSELL) Bjegunac za kojeg navija cijela Hrvatska sinoć upao u stupicu, ali se uspio izmigoljiti: "Bio je izmučen, mislili smo da je to to" Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr/Miranda Cikotic/PIXSELL) Vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik: "Valjda se osjetio ugroženo. Bilo je ljudi u blizini"

'Dotrčao je do mene i zamolio me da mu pomognem, da mu dopustim da se sakrije', opisao je radnik u dvorani. 'Mislio sam da je samo izgubljen i prljav. No, onda sam vidio kako je skoro pao zbog lanaca na nogama', dodao je drugi svjedok. Dječak je bio neuhranjen, pretučen, po sebi je imao rane od izrezivanja, imao je okove i djelomično spaljenu odjeću, a banda zlostavljača mu je izbjeljivač izlila po ranama.

Njegova teta Caren Ramirez, koja mu je ujedno bila i zakonski staratelj, nagovorila ga je da se iz dječjeg doma preseli k njoj. Nakon što je Kyle pristao i preselio se u prosincu 2008., osim tete, zlostavljali su ga i vlasnik kuće Michael Shumacher, njegova supruga Kelly Layne Lau i susjed Anthony Waiters.

Dječak je morao obavljati sve kućanske poslove i spavati uz kamin, dok je istovremeno bio vezan za stolić. Svi osim susjeda su priznali zlostavljanje i nanošenje tjelesnih ozljeda. Prijeti im više od 30 godina zatvora. Kyle sada ima 18 godina.

>> U izdubljenom drvetu pronađena tri tijela

Prošli je mjesec svjedočio na suđenju Waitersu, bivšem nogometnom treneru, koji ga je rezao, palio mu odjeću i tukao ga sve dok ne bi izgubio svijeat.. Kyle se odlučio na bijeg kada su mu zaprijetili kako će ga raskomadati i baciti u rijeku, piše Daily Mail. Nagovorio je Schumacherovog dvogodišnjeg sina da mu donese ključeve lanaca i hrabro pobjegao preko zida.