Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živjet će normalan život

VIDEO Dječaku s glave uspješno odstranili 'parazitskog blizanca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak rođen s izrazito rijetkom deformacijom uspješno se oporavlja nakon komplicirane operacije u indijskoj Calcutti. Povrh glave mu se pojavila oveća izraslina s moždanim tkivom.

Indijski su liječnici petosatnim operativnim zahvatom uspješno odstranili 'parazitskog blizanca' jednog osmomjesečnog dječaka, koji se rodio s drugom 'glavom'. Nije to bila doslovce glava, nego kilogram teška izraslina s moždanim tkivom.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno

>> Nakon čudesne trogodišnje borbe, preminuo dječak rođen bez mozga

Neurokirurg Sisir Das pojasnio je kako se stanje dječačića Tofajjala zove encefalomeningokela, što je vrlo rijetka deformacija koja se u novorođenčadi javlja jednom u 45.000 slučajeva.

Operacija uklanjanja goleme izrasline, koja se pojavila povrh dječakove glave, bila je izrazito komplicirana, a obavljena je u bolnici u Calcutti.

'Nikada nisam uklanjao tako veliku izraslinu. Bila je dovoljna najmanja greška i život dječaka bi bio naglo prekinut', kazao je Sisir Das, čiju izjavu prenosi Daily Mail.

Tofajjalov je otac nakon višemjesečnog obilaženja bolnica već počeo gubiti nadu da za njegovo dijete ima spasa. 'Svi su mi liječnici govorili da ga ne mogu izliječiti i da bi uskoro mogao umrijeti', rekao je Shah Alam Mia, navodeći da im je bolnica u Calcutti bila posljednja opcija.

Dječak se nakon operacije dobro oporavlja i uskoro bi mogao biti pušten na kućnu njegu. Liječnici vjeruju da će živjeti sasvim normalan život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene