Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestao disati

Nakon čudesne trogodišnje borbe, preminuo dječak rođen bez mozga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nickolas Coke, trogodišnji dječak iz američke savezne države Colorado, koji je rođen gotovo bez mozga, s rijetkim poremečajem anencefalije, preminuo je.

Nesretni Nickolas rođen je samo s moždanim deblom, bez razvijenog mozga. Djeca rođena s tako teškim i rijetkim stanjem obično umiru ubrzo nakon rođenja, no Nickolas se, kako su sami liječnici naglasili, čak tri godine hrabro borio.

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Šokirani znanstvenici Ženi u mozgu pronašli živog crva! Markotić otkrila je li to moguće i u Hrvatskoj: "Ova vrsta ne, ali..." Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti"

Njegova obitelj kaže da je proživio nevjerojatan život, piše Daily Mail. 'Nikad nije bio priključen na nikakve aparate niti je bio spojen na cijevi. Naučio nas je svemu, naučio nas je ljubavi, kako biti obitelj, sve', rekla je njegova baka Sherri Kohut za lokalne medije.

>> Dječak popio lijek za bolove i umalo umro: 'Izgledalo je kao da ga je netko zapalio'

Upravo je baka bila uz dječaka kada je preminuo. kaže da je naprosto prestao disati nakon što je cijelo jutro imao problema s disanjem. Ekipa Hitne pomoći pokušala je Nickolasa reanimirati, ali bez uspjeha. Njegova baka kaže da je otiša mirno, bez muka.

Nekoliko dana prije smrti bio je odlično raspoložen. Posljednje fotografije na Facebooku prikazuju ga nasmijanog, čak se slikao s Bundevom izdubljenom za Noć vještica. Obitelj je činila sve kako bi dječak imao što ispunjeniji život, vodili su ga u šetnje, u zoološki vrt te na putovanja i kampiranja.

Smatra se da djeca rođena s tim poremećajem ne mogu misliti niti razviti emocije. Nickolas nije mogao pričati niti hodati i patio je od čestih napada, no obitelj je uvjerena da se razvijao i fizički i psihički. 'On je naš heroj jer nam je pokazao nevjerojatnu snagu u smislu ako ja mogu pobjeđivati ovo, onda ništa nije nemoguće', zaključila je baka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene