Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađen mrtav čuvar medvjedića Knuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuvar koji je medvjedu Knutu bio surogat otac pronađen je mrtav u svom stanu u Njemačkoj. Time se ponovno počelo komentirati kako je 44-godišnjak postao izrazito depresivan nakon što su mu zabranili druženje s Knutom.

44-godišnjeg Thomasa Doerfleina upravitelji zoološkog vrta zamolili su da se ne druži s Knutom jer su postali prebliski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Igrao se' Šok u ZOO-u: Medvjed kamenom razbio podvodno staklo! Slika nije dostupna U prvom razredu FOTO: U kovčegu krijumčario bebe leoparda, pantera i medvjeda

Također su bili zabrinuti da bi Knut slučajno mogao ozlijediti Doerfleinea tijekom njihove nedužne igre, jer je postao prevelik. 

Policija kaže kako je čuvar, poznat i kao 'Knutov očuh', bio ozbiljno bolestan. Nadaju se da će obdukcija otkriti uzroke njegove smrti, piše Daily Mail.

Doerflein je Knuta odgajao od malih nogu u berlinskom zoološkom vrtu, nakon što ga je majka odbila nakon rođenja u prosincu 2006. godine.

Mnogi su vjerovali kako Knut neće preživjeti bez majke, te da bi bilo bolje da bude uspavan nego da ga odgajaju ljudi. Ipak Knut je od svog prvog pojavljivanja u javnosti u ožujku prošle godine, privukao veliko zanimanje javnosti, a čak je o njemu i snimljen film.

Doerflein ga je odgajao, jeo je i spavao s njim, čistio ga i mazio prije spavanja. Ljuljao ga je u svom krilu i hrvao se s njim kada je bio dovoljno velik za igru.

Knut i Doerflein imali su i svoj dnevni show za mnogobrojne posjetitelja koji su se okupljali ispred njegove nastambe.

Ipak spektakl je završio u srpnju kada je direktor zoološkog vrta zaključio da je Knut prevelik da bi se Doerflein bez imalo straha za svoju sigurnost, mogao s njim igrati.

Ubrzo mu je zabranjen i kontakt s Knutom, a njegovi prijatelji rekli su kako je tada pao u depresiju.

Nakon toga Knut je proglašen 'psiho medvjedom' i promijenio ponašanje jer mu je nedostajao njegov čuvar i postao je ovisan o ljudskoj pažnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene