Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mreža brzih kineskih vlakova odlično funkcionira i ima sve više poklonika, što zadaje velike glavobolje kineskim zračnim kompanijama.


Sve je manje Kineza koji koriste avion kao prijevozno sredstvo kada se radi o destinacijama u Kini, piše Reuters. Sve manji broj putnika natjerao je zrakoplovne kompanije zadnjih dana na otkazivanje letova te potpuno ukidanje pojedinih linija. Tako više gradovi Nanjing i Wuhan nemaju zračnu vezu.

>> VIDEO: Kineski vlak-metak koji ide 400 km/h

Vezani članci Fail ''Nisam mrtav, nisam mrtav!'' Za dlaku izbjegli smrt na dva kotača i smatraju se sretnicima Prometne nezgode Tko je kriv? Objavili snimke prometnih nezgoda, a gledatelji donose konačnu odluku

To su do nedavno pokrivala Chia Southern Airlines i Yunnan Xiangpeng Airlines, no uspostavnom brzog vlaka, drastično je pao broj putnika zainteresiranih za zračni prijevoz. Čak tri linije brzog vlaka dnevno voze na liniji Nanjinga i Wukana, a put u jednom smjeru traje tri i pol sata.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju